De subtiliteiten van Luiertaart versus Pampertaart

Onlangs hebben we bij De Zoetebekjes een leerzame ervaring gehad met onze online aanwezigheid. We hebben altijd gestreefd naar het bieden van kwalitatieve, unieke geboortegeschenken, zoals onze beroemde luiertaarten. Deze creatieve en praktische cadeaus zijn een hit bij onze klanten in België en Nederland. Maar wist u dat er een belangrijk verschil is tussen de Vlaamse term ‘pampertaart’ en het Nederlandse ‘luiertaart’?

Het gebruik van de term ‘pampertaart’ heeft ons recentelijk voor een uitdaging gesteld. Onze webshop bij bol.com werd tijdelijk offline gehaald vanwege het gebruik van deze term. Dit was een verrassing voor ons, maar het heeft ons ook iets belangrijks geleerd over merkrechten en de impact ervan op onze producten.

‘Pampers®’ is immers een gedeponeerd handelsmerk van Procter & Gamble. Dit betekent dat het gebruik van het woord ‘Pampertaart’ in commerciële contexten kan suggereren dat er een officiële connectie is met het merk Pampers®, wat niet het geval is. Om deze reden hebben we besloten om exclusief de term ‘luiertaart’ te gebruiken, een algemene term die geen handelsmerken schendt.

De term ‘luiertaart’ is breed geaccepteerd in Nederland en Vlaanderen en beschrijft perfect wat onze producten zijn: prachtig gearrangeerde, creatieve taarten gemaakt van luiers. Deze naamswijziging betekent niet dat er iets verandert aan de kwaliteit en de creativiteit van onze producten. We blijven toegewijd aan het creëren van de meest unieke en liefdevolle geschenken voor uw speciale momenten.

We willen deze gelegenheid ook gebruiken om te verduidelijken dat De Zoetebekjes bv niet aangesloten is bij, gesponsord wordt door of anderszins ondersteund wordt door Procter & Gamble of Pampers®. We zijn volledig verantwoordelijk voor de luiertaart en de luiers die erin worden gebruikt. Onze luiertaarten zijn een symbool van onze toewijding en creativiteit, en we zijn trots op elk uniek stuk dat we maken.

Bij De Zoetebekjes zetten we ons voortdurend in voor kwaliteit en klanttevredenheid. We hopen dat onze luiertaarten blijven bijdragen aan de vreugde en het geluk van uw speciale gelegenheden.

Pampers® is een gedeponeerd handelsmerk van Procter & Gamble. De Zoetebekjes bv is niet aangesloten bij, gesponsord door of anderszins ondersteund door Procter & Gamble of Pampers® en is volledig verantwoordelijk voor de luiertaart en de luiers die erin worden gebruikt.